Med en iZettle-terminal i hånden, kan du enkelt og raskt ta imot betaling fra alle typer kort. Den kan brukes sammen med både Android og iOS-operativsystem. Det betyr i praksis at den kan brukes sammen med de fleste smarttelefoner og nettbrett. Det er heller ingen stor prosess å komme i gang, men det er noen viktige ting du må passe på før du kan ta iZettle i bruk.

Husk nettilgang

For å kunne bruke iZettle er du avhengig av tilgang til internett enten via 3G/4G eller WiFi. Det er ikke garantert at kortleseren virker med EDGE eller GPRS nettverk. Dette gjelder ikke bare når du skal registrere den for første gang, men også i daglig bruk.

Om du har tenkt å bruke iZettle-kortleseren sammen med en iPad eller et annet nettbrett i et område uten WiFi, er det derfor viktig at du passer på å ha et fungerende SIM-kort i enheten.

Last ned appen

Det første du må gjøre er å laste ned appen. Den koster ingen ting, og du finner den i Google Play eller App Store. Straks du har installert appen, kan du koble terminalen opp mot mobilen eller nettbrettet ditt. Videoen ovenfor viser deg hvordan du gjør dette, steg for steg.

Brukernavn og passord

Man må ha en profil med innlogging og passord for å kunne bruke iZettle. Om det var du som bestilte betalingsterminalen, vil du stå som administrator for den. Brukernavnet ditt er e-posten du registrerte kontoen på. Siden kontoen er personlig, anbefaler vi ikke å dele kontoinformasjonen til noen andre.

Om dere er flere som skal bruke den samme terminalen, er det derfor lurt å opprette flere brukere for kontoen det gjelder. Er dere for eksempel flere som skal stå i kiosken på det lokale idrettsarrangementet, bør alle de frivillige få hver sin konto.

Dette gjør du ved å logge inn på izettle.com med brukernavn og passord. Klikk på menypunktet Ansatte og fyll inn skjemaet til høyre på siden. Det tar ikke lang tid å opprette en ny bruker og personene vil kunne ta den i bruk nesten umiddelbart. Selv om dere får ulike brukere, vil alle betalingene gå inn på samme konto.


iZettle skjermdump

Flere profiler

Det er også mulig å bruke flere profiler på samme iZettle-avtale. Da kan hver enkelt profil knyttes opp mot en unik konto. Det eneste du trenger å gjøre, er å logge seg inn på din profil, så kommer pengene inn på rett sted.

Å dele samme betalingsterminal kan være praktisk om dere er flere som driver med sesongbasert handel.